Hét adres voor de beste fitness-apparaten

Loopband

Loopband – Fitness-apparaten.eu

Wil je hardlopen op een loopband? Top! Maar dan is deze informatie wel belangrijk.
Wat is de meest effectieve manier om te sporten op een loopband?

Warming up: De spieren moeten altijd eerst opgewarmd worden. Als dit niet gebeurt krijg je de volgende dag erge spierpijn. Je kan de spieren opwarmen door eerst een aantal minuten te lopen en dan geleidelijk aan de snelheid te verhogen tot de gewenste snelheid.
Varieer met snelheid: Door te variëren met de snelheid op de loopband zal het hartslag en de intensiteit van de workout ook fluctueren. Door de verandering van snelheid op de loopband zal je metabolisme verbeteren. Ook worden er hierbij meerdere spiergroepen aangesproken.
Cooling-down: Wanneer je van de loopband afgaat zonder een goede cooling-down periode zal je sneller spierkramp of andere kwaaltjes krijgen. Laat je lichaam rustig wennen aan het feit dat de workout voorbij is. Je hartslag zal rustig omlaag komen door rustig te lopen wat beter is voor het lichaam.

Cardiovasculaire training

Bij deze training op de loopband train je op hartslag. De hoogte van je hartslag geeft aan hoe hard je lichaam werkt tijdens het trainen. Hierin zijn verschillend zones:

 • 50 – 60%: Healthy heart zone
  In deze zone blijft de hartslag tussen de 50 en 60% van de maximale hartslag. De maximale hartslag is 220 – je leeftijd. Deze zone is vooral geschikt voor beginnende sporters.
 • 60 – 70 % Fitness zone
  In deze zone verbrand je sneller calorieën dan in de vorige zone. Hierbij komt 85% van de energie uit vet, 10% uit koolhydraten en 5% uit eiwitten.
 • 70 – 80% Aerobic zone
  Deze zone zorgt er op de loopband voor dat het bloed sneller door het lichaam gaat pompen en het aantal bloedvaten wordt vermeerderd. Hierdoor gaat de snelheid van de ademhaling omhoog.
 • 80 – 90% Anaerobic zone
  Deze zone zorgt ervoor dat de capaciteit van de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam kan inademen groter wordt. In deze fase komt 85% van de energie uit koolhydraten, 15% uit vet en 1% uit eiwitten.
 • 90 – 100% Redline zone
  Deze intensiteit op de loopband houden niet veel mensen vol. In deze zone komt de energie voor 90% uit koolhydraten, 10% uit vet en minder dan 1% uit eiwitten.

Best verkochte Fitnessapparaten

Fitnessapparaten

Fitnessapparaten merken

 • Fitnessapparaat merk Matrix