Hét adres voor de beste fitness-apparaten

Roeitrainer

Roeitrainer – fitness-apparaten.eu

Wil je sporten en is je oog gevallen op een roeitrainer? In dit stukje zullen we je verdere uitleg geven over de roeitrainer. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Door te roeien wordt het hele lichaam getraind omdat je zelf ook de intensiteit van de roeitrainer kan aanpassen. Hiermee kan je dus de rugspieren, schouders, beenspieren en buikspieren trainen. Een van de misvattingen bij een roeitrainer is dat roeien slecht voor de rug zou zijn. Wanneer je de goede houding aanhoudt zal de rug er alleen maar sterker van worden.

Soorten roeitrainer

Een goede roeitrainer komt in veel verschillende vormen. Hieronder zullen we de voor- en nadelen beschrijven van de verschillen in elke roeitrainer.
Water roeitrainer
Een water roeitrainer is een van de prettigere roeiers. Door de gelijkmatige bewegingsverloop. Wel is een nadeel bij deze dat deze redelijk aan de hogere kant van het prijssegment zit.
Magneet roeitrainer
Door de magneet is de beweging bij een magneet roeier erg vloeiend. Het is makkelijk in gebruik en daarom erg geschikt voor thuis te gebruiken. Deze is onderhoudsvriendelijk en geluidsvriendelijk. Een nadelig puntje van deze roeitrainer is dat hij, net zoals de water roeitrainer, aan de prijzige kant is.
Air fan wheel roei roeitrainer
Deze roeitrainer geeft een realistische roeiervaring, met soepele bewegingen en realistische roeiherhalingen. Deze produceert wel meer geluid dan een magneet roeitrainer.
Hydraulische roeitrainer
Dit is een van de goedkopere roeimachines. Dit heeft wel als nadeel dat het niet een realistische roeiervaring geeft en niet zo kwalitatief goed is als bijvoorbeeld een magneet roeitrainer. Hierdoor zal de levensduur ook minder lang zijn. Dit is een goed instapmodel voor beginners.

Roeitechniek

Bij het roeien worden er vele spieren getraind, zoals de hamstrings, buik, rug, bil en armspieren. Deze spieren worden aangesproken wanneer de goede roeitechniek is toegepast. Bij roeien is het bijvoorbeeld niet makkelijk om tv te kijken en een goede houding aan te nemen. Hierom is het niet slim om tv te kijken tijdens het roeien, wat veel roeiers wel doen. De meest belangrijke tip voor een goede roeitechniek is het niet overstrekken van de knie. De knieën hoeven namelijk niet volledig gestrekt te zijn, want hierdoor komen er blessures.

Nieuwsgierig geworden naar meer informatie? Neem gerust een kijkje verder op onze website!

Best verkochte Fitnessapparaten

Fitnessapparaten

Fitnessapparaten merken

  • Fitnessapparaat merk Matrix